VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering

VAN AKEN Concepts, Architecture & Engineering, opgericht in 1979, is een Europees bedrijf gevestigd in Eindhoven. VAN AKEN is actief op het gebied van architectuur, stedenbouw en interieurarchitectuur met nadruk op hightech projecten. Alle medewerkers zijn hoog opgeleid, veelzijdig en zeer goed bekend met de laatste BIM ontwikkelingen. Klanten komen graag terug bij VAN AKEN om hun lange ervaring met innovatieve ideeën en slimme oplossingen.

VAN AKEN heeft ruime ervaring in het bouwen op enorme schaal en begrijpt het belang van precisie engineering. VAN AKEN heeft cleanrooms en datacenters ontworpen met trillingsvrije vloeren, vloeren met een niveautolerantie van slechts 1 mm of bestand tegen aardbevingen met kracht 9 op de schaal van Richter.

Het combineren van precisietechniek met brandveiligheid, FM Global regulation, LEED, functioneel interieurontwerp, detail, BREEAM, bouwfysica en architectuur is de sterke kant van VAN AKEN.

Al onze ontwerpen zijn ontwikkeld in een BIM (Building Information Model). BIM is een virtueel prototype van elk project. Zo ontstaat een compleet 3-dimensionaal model, geschikt voor het simuleren en beoordelen van eventuele aspecten van de ontwerpuitvoering voor, tijdens en na het bouwen. VAN AKEN werkt sinds 2008 met BIM en is momenteel leider in Revit software kennis. VAN AKEN’s BIM-coördinator is actief als lid in Revit User Platforms.